Магистратура
Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі

Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі

БIЛIКТIЛIГІ

  • ғылыми - педагогикалық бағыт - ғылым магистрі

ТҮЛЕКТЕР МОДЕЛІ

ON1 Жаңа және бейтаныс контекстердегі, Мультимәдени және шет тілді ортада ғылыми және қолданбалы мәселелерді шешу үшін кәсіби міндеттерді шешуге қонақжайлылық саласындағы заманауи ғылыми түсініктерді, тұжырымдамалар мен теорияларды түсіндіреді.
ON 2 «Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі» мамандығы бойынша жоғары мектепте білім беру процесі практикасында ғылыми-кәсіби білімді қолданады
ON 3 Жоғары мектептің, жоғары білімді кадрлардың біліктілігін арттыру және қайта даярлау бейінді мекемелерінің кәсіптік білім беру педагогикасының заманауи талаптары контекстінде оқыту үшін өзекті ғылыми мазмұнның оқу курсының бағдарламасын әзірлейді.
ON 4 Өз бетінше зерттеу объектісі мен пәнін анықтау үшін қонақжайлылық саласындағы қазіргі заманғы ғылыми тұжырымдамалар мен теорияларды сыни бағалайды
ON 5 Мейрамхана және қонақ үй бизнесі саласындағы объектінің табиғатына және ғылыми бағыттың әдіснамасына сәйкес дербес зерттеу әдістерінің жүйесін таңдауды дұрыс жүзеге асырады
ON 6 Зерттеллетін салаларда күтілетін нәтиже алуға бағытталған дербес ғылыми зерттеуді іске асырады және сценарийді әзірлейді
ON 7 Кәсіпорын қызметінің барлық түрлеріне кешенді экономикалық талдау жүргізеді, шаруашылық қызметтің тиімділігін арттыру бойынша шаралар әзірлейді
ON 8 Қонақжайлылық саласында брондау, автоматтандырылған басқару, картографиялау, жобалау, болжау міндеттерін шешу үшін ақпараттық технологияларды (ГАЖ және GDS) қолданады.
ON 9 Адам ресурстарын басқарады, кәсіби және корпоративтік мәдениетті, қонақжайлылық саласындағы кәсіпорындар, мекемелер, ұйымдар үшін міндетті талаптар мен нормативтердің сақталуын қолдайды, тиімді коммуникацияларды, мүдделі субъектілермен өзара іс-қимыл және өзара іс-қимылды іске асырады.
ON 10 Саланың серпінін, оның жекелеген секторлары мен нақты кәсіпорындарының қызметін болжамды бағалауды жүзеге асырады, толық емес немесе шектеулі ақпарат негізінде шешімдер қабылдайды және пайымдауларды тұжырымдайды
ON 11 Мейрамхана және қонақ үй бизнесінің таңдалған саласындағы өзіндік ғылыми зерттеу нәтижелерін мультимәдени және өзге тілді орта жағдайында презентациялар, баяндамалар, мақалалар және диссертациялар түрінде ұсынады.
ON 12 Жеке білім беру дайындығының деңгейін бағалайды және одан әрі кәсіби оқытудың жеке траекториясын қалыптастырады

Бағдарлама паспорты

Мамандығы
Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі
Мамандық шифры
7M11104
Факультеті
География және табиғатты пайдалану

пәндер

Әлемдік қонақ үй бизнесінің стратегиялары
  • Кредит саны - 6
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Мақсаты: отандық қонақжайлылық индустриясында тиімді қолдану үшін әлемдік қонақ үй бизнесін дамытудың заманауи стратегияларын саралау қабілеттерін қалыптастыру. Зерделенеді: қонақжайлылықтың әлемдік индустриясын дамытудың теориялық негіздері, қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында бизнес-стратегияларды қалыптастырудың әлемдік тәжірибесі; қонақ үй практикасындағы табысты бизнестің әдістемелері; қонақжайлылық индустриясында стратегиялық менеджменттің табысты жобаларын енгізу тәсілдері.

Басқару психологиясы
  • Кредит саны - 3
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Кәсіби өзара әрекеттестікте менеджменттің аса маңызды аспектілерін тәжірибеде қолдану үшін басқару психологиясының іргелі концепциялары туралы білімді қалыптастыру. Пән мазмұны: басқару психологиясының негізгі принциптері, басқару әрекетіндегі тұлға, тұлға мінез-құлқын басқару, заманауи идеялар, топтық құбылыстарды басқару психологиясы, мотивация және практикалық рефлексия.

Ғылым тарихы мен философиясы
  • Кредит саны - 3
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - «Ғылым тарихы мен философиясы» курсы арнайы философиялық талдау пәні болып табылатын ғылым феноменінің мәселелерімен таныстырып, ғылымның тарихы мен теориясы, ғылым дамуының заңдылықтары және ғылыми білімнің құрылымы, ғылымның мамандық және әлеуметтік институт ретіндегі ерекшеліктері, ғылыми ізденіс жүргізу әдістері, ғылымның қоғам дамуындағы рөлі туралы туралы білім қалыптастырады.

Ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру және жоспарлау
  • Кредит саны - 6
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Мақсаты - магистранттардың құзыреттілігін тиімді тәуелсіз зерттеу жұмысы, оны ұйымдастыру және жоспарлау. Пән қазіргі заманғы әлемдегі ғылыми-техникалық қызметті ұйымдастыруға, пән бойынша өз бетінше зерттеу жүргізуге, ғылыми мақалаларды, ғылыми мақалаларды жазуды, зерттеу нәтижелерін патенттеу дағдыларын меңгеруге қабілетті магистрлердің білімін қалыптастыруға бағытталған.

Жоғары мектептің педагогикасы
  • Кредит саны - 3
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Мақсаты - жоғары оқу орындарының дидактикасы, тәрбие мен білім беруді басқару теориялары, педагогикалық қызметті талдау және өзін-өзі бағалау білімдері негізінде университетте педагогикалық іс-әрекеттің қабілетін қалыптастыру. Болашақ оқытушының білім беру қызметін ОКТ қолдана отырып жобалауды, Болон процесін жүзеге асыруды,дәріскерлік,кураторлық шеберлікті оқыту/тәрбиелеу және бағалау стратегиялары мен әдістерін қолдана отырып (TLA-стратегиялар) игеруді қарастырылады.

Қонақ үй және мейрамхана қызметін сату тиімділігін басқару
  • Кредит саны - 9
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Мақсаты: өнімді тұтынушыға тиімді жеткізу үшін қонақжайлықта сатудың қазіргі заманғы технологияларын басқару қабілетін қалыптастыру. Қонақ үй-мейрамхана қызметтерін сатудың қазіргі заманғы нысандары, сату техникасы мен әдістерінің мәні, маркетингтік құралдар, қонақ үй-мейрамхана қызметтерін қазіргі заманғы тұтынушының сатып алу тәртібі, клиенттің қарсылықтарын басқару, CRM-жүйелер (клиенттермен қарым-қатынасты басқаруды автоматтандыру және стандарттау) зерттелетін болады.)

Қонақжайлықтағы қолданбалы зерттеу әдістері
  • Кредит саны - 6
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Қонақжайлықтағы қолданбалы зерттеу әдістері Мақсаты: қонақжайлылық саласындағы зерттеулерді жоспарлау және орындау үшін қажетті білім мен дағдыларды қалыптастыру. Оқытылады: қазіргі бизнестегі зерттеулердің мәні, маңызы және рөлі; зерттеу жобасын жоспарлау; зерттеудің қолданбалы әдістерінің түрлері және оларды қолдану саласы; зерттеулер жүргізу және деректер жинау; сауалнама-сауалнама парағын құру технологиясы; пилоттық зерттеу; кейс-зерттеу.

Шетел тілі (кәсіби)
  • Кредит саны - 6
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Мақсаты – шет тілі білімінің халықаралық стандарттары бойынша құзыреттіліктерді меңгеру және жетілдіру және мәдениетаралық, кәсіби және ғылыми ортада қарым-қатынас жасау. Магистрант жаңа ақпаратты біріктіріп, тілдердің ұйымдастырылуын түсініп, қоғамда өзара әрекеттесіп, өз көзқарасын қорғауы керек.

2021-2024 жылдардағы мәліметтер көрсетілген

пәндер

Қонақжайлық индустриясында желілік ақпарат және байланыс жүйесі
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Мақсаты: отандық қонақжайлылық индустриясында тиімді қолдану үшін әлемдік қонақ үй бизнесін дамытудың заманауи стратегияларын саралау қабілеттерін қалыптастыру. Зерделенеді: қонақжайлылықтың әлемдік индустриясын дамытудың теориялық негіздері, қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында бизнес-стратегияларды қалыптастырудың әлемдік тәжірибесі; қонақ үй практикасындағы табысты бизнестің әдістемелері; қонақжайлылық индустриясында стратегиялық менеджменттің табысты жобаларын енгізу тәсілдері.

Қонақжайлылық индустриясын жүйелі талдау
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Мақсаты: ғылыми зерттеудің мәселелері мен міндеттерін оларды шешу әдістері мен құралдарын таңдау арқылы тұжырымдау, ғылыми эксперименттерді жоспарлау және жүргізу, зерттеу нәтижелерін адекватты түрде түсіндіру және оларды ұсыну қабілеттерін қалыптастыру Зерделенеді: әдеби-эксперименттік зерттеулер жүргізу әдістемесі, ғылыми әдебиеттерді іздеу және талдау, зерттеу тақырыбын таңдау, эксперименттерді жоспарлау, зерттеу нәтижелерін ұсыну.

Қонақжайлылық индустриясының теориялық және әдіснамалық мәселелері
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Мақсаты: қонақжайлылық индустриясының мәселелерін зерттеудің теориясы мен әдіснамасын жүйелі түсінуді қалыптастыру үшін арнайы ақпаратты бағалау және теорияландыру қабілетін қалыптастыру. Оқытылады: ғылыми зерттеулердің теориясы мен әдіснамасы, МІҚШ-қа қазіргі көзқарастар, қонақжайлылық индустриясының шекаралары мен құрамы; жаһандану процестері; қонақжайлылық индустриясының қазіргі жағдайы, қызметкерлерді даярлау және қайта даярлау саласындағы саясат.

Қонақжайлылық кәсіпорындарының менеджерінің жүйелі ойлауы
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Мақсаты: басқару жүйесінің құрылымдық бөлімшелері арасындағы байланысты қалыптастыру арқылы қонақжайлылық кәсіпорнының адам ресурстарын басқаруда жүйелік тәсілдің қабілеттері мен практикалық дағдыларын қалыптастыру. Зерделенеді: жүйелі ойлаудың мәнін және оның құрылымдық ойлаудан айырмашылығын; жүйелік иерархия; контекстік ойлау, жүйе реттеушілерінің иерархиясы; жүйелі көзқарас негізінде шешім қабылдау.

Қонақжайлылық саласындағы болжау және жоспарлау
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Мақсаты: қонақжайлылық саласындағы зерттеулерді жоспарлау және орындау үшін қажетті білім мен дағдыларды қалыптастыру. Зерделенеді: қазіргі бизнестегі зерттеулердің мәні, маңызы және рөлі; зерттеу жобасын жоспарлау; зерттеудің қолданбалы әдістерінің түрлері және оларды қолдану саласы; зерттеулер жүргізу және деректер жинау; сауалнама-сауалнама парағын құру технологиясы; пилоттық зерттеу; кейс-зерттеу.

Қонақжайлылық саласындағы ұйымдастырушылық жобалау және жобаларды басқару
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Пәннің мақсаты: жобаларды басқарудың теориялық және практикалық мәселелерін шешуге қажетті білім мен дағдыларды меңгеру қабілетін қалыптастыру. Зерделенеді: қонақжайлылықтағы ұйымдастырушылық дизайн мен жобаны басқарудың мәні, принциптері мен әдістемелік тәсілдері, шешімдердің технологиялары мен құралдары, жобаларды басқару әдістері мен құралдары.

Қонақжайлылық теңдестірілген көрсеткіштер жүйесін енгізу
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Теңгерімді көрсеткіштер жүйесін әзірлеуде және оларды қызмет көрсету саласының заманауи менеджерін басқарудың тиімді құралы ретінде пайдалануда қабілеттер мен дағдыларды қалыптастыру. Зерделенеді: орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарының қызметін басқару жүйесіндегі теңгерімді көрсеткіштер жүйесінің мәні; теңгерімді көрсеткіштер жүйесін әзірлеудің базалық қағидаттары; туризм мен қонақжайлылық қызметінің әртүрлі салаларындағы кәсіпорындар үшін теңгерімді көрсеткіштер жүйесін талдау әдістемесі.

Қонақжайлылықтағы өзгерістерді басқару
  • Бақылау түрі - [АБ1+MT+АБ2+Емтих] (100)
  • Сипаттамасы - Мақсаты: дағдарыс режимінде тиімді және тұрақты жұмысты қамтамасыз ететін заманауи басқару құралдары мен әдістерін пайдалана отырып, ұйымды дамытудың негізгі заңдылықтарын және өзгерістердің негізгі үлгілерін қолдану қабілетін қалыптастыру Зерделенеді: ұйымның даму заңдылықтары; ұйымдық патологиялар, менеджмент проблемалары және компанияның «өсіп келе жатқан ауруы»; компанияның бизнес-процестерін өзгертуді басқаруды оңтайландырудың іргелі идеялары мен принциптері.

2021-2024 жылдардағы мәліметтер көрсетілген

ТӘЖІРИБЕЛЕР

Зерттеу
  • Бақылау түрі - Защита практики
  • Сипаттамасы - Тәжірибе мақсаты: өзекті ғылыми мәселені зерттеуде тәжірибе жинақтау, оқу процесінде алған кәсіби білімдерін кеңейту және өз бетімен ғылыми жұмысты жүргізудің практикалық дағдыларын дамыту. Практика экономикалық білімдерді зерттеу, талдау және қолдану дағдыларын дамытуға бағытталған.

Педагогикалық
  • Бақылау түрі - Защита практики
  • Сипаттамасы - Пәннің мақсаты: жоғары оқу орындарында педагогикалық қызметті жүзеге асыру, білім беру процесін жобалау және инновациялық білім беру технологияларын пайдалана отырып, оқу сабақтарының жекелеген түрлерін жүргізу қабілетін қалыптастыру. Курсты оқу барысында магистрант төмендегідей білімдерді меңгереді:

2021-2024 жылдардағы мәліметтер көрсетілген