- Негізгі бет
- Бакалавриат
- Білім беру бағдарламалары
- Тағамдық химия және технология
Тағамдық химия және технология
БIЛIКТIЛIГІ
- бiрiншi жоғары бiлiм - техника және технология бакалавры
ТҮЛЕКТЕР МОДЕЛІ
1.қазіргі заманғы химия мен тағам өнімдері технологиясының негізінде жатқан жаратылыстану және инженерлік ғылымдардың принциптері мен заңдарын, халықаралық және ұлттық стандарттарды, осы саладағы нормативтік және құқықтық құжаттарды түсіндіру;
2.тағам шикізаты мен қосалқы материалдарды қайта өңдеу, сақтау және іске жарату технологиясындағы химиялық және биохимиялық процестер түсінігін көрсету;
3.тағам өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі бойынша техникалық құжаттамаға сәйкес шикізаттың, дайын өнімнің, қосалқы материалдардың, технологиялық жабдықтардың санитарлық жағдайының биологиялық және экологиялық қауіпсіздігін бағалау;
4.материалдық және энергетикалық теңгерімге, физика-химиялық және фазааралық процестердің термодинамикасына сәйкес тағам өнімдерін алу процестерінің технологиялық режимінің негізгі сипаттамаларын анықтау;
5.компьютерлік технологияны пайдалана отырып, нәтижелерді өңдеуге, технологиялық схемаларды құруға, реакторларды, жабдықтарды және тамақ кәсіпорындарын жобалауға арналған есептеулер жүргізу;
6.өндірістің техникалық сипаттамаларына, эргономикасы мен экологиясына сәйкес тамақ өнімдерін шығаратын жабдықтар мен аппараттардың жұмысының оңтайлы параметрлерін таңдау;
7.бастапқы шикізаттың, дайын өнімнің сапасын және өнімдердің ұлттық және халықаралық сапа және қауіпсіздік стандарттарына сәйкестігін химиялық және физика-химиялық әдістер арқылы талдау;
8.заманауи стандарттарды, сапа жүйесін, құқықтық актілерді, өнеркәсіптік экономика мен экологияны білу негізінде есептер, сызбалар, технологиялық құжаттаманы жасау;
9.техникалық талаптарға сәйкес өнімді дайындаудың барлық кезеңдеріндегі технологиялық процестерді, рецепттердің сақталуын, шикізаттың, қосалқы және орауыш материалдардың шығын нормаларын, дайын өнім шығымын бақылау;
10.деректерді талдауға арналған қолданбалы бағдарламалық қамтамасыз етуді пайдалана отырып, тағам өндірісін оңтайландыру үшін технологиялық процестерді модельдеу;
11.тағам өнімдері мен жартылай дайын өнімді алудың, қайта өңдеудің, сақтаудың, консервілеудің және қаптаудың жаңа химиялық-технологиялық процестерін әзірлеуді және инновациялық жобаларды енгізуді жүргізу, оның ішінде кәсіпкерлік қызмет үшін;
12.қазіргі қоғам мен экономиканың қажеттіліктеріне сәйкес құқықтық заңнаманы, әлеуметтік өзара әрекеттесуді білу негізінде жеке тұлғаның одан әрі өсуі мен кәсіби дамуының бағыттарын анықтау.
12.
Бағдарлама паспорты
пәндер
2021-2024 жылдардағы мәліметтер көрсетілген
пәндер
2021-2024 жылдардағы мәліметтер көрсетілген
ТӘЖІРИБЕЛЕР
2021-2024 жылдардағы мәліметтер көрсетілген