- Негізгі бет
- Бакалавриат
- Білім беру бағдарламалары
- Өндірістің химиялық сараптамасы және аналитикалық бақылауы
Өндірістің химиялық сараптамасы және аналитикалық бақылауы
БIЛIКТIЛIГІ
- бiрiншi жоғары бiлiм - жаратылыстану бакалавры
ТҮЛЕКТЕР МОДЕЛІ
Білім беру бағдарламасын аяқтаған студенттерден күтілетін қабілеттер:
1.Талдаудың химиялық және физикалық әдістері негізінде жаратылыстану және техникалық ғылымдардың принциптерін, заңдары мен теорияларын тұжырымдау;
2.заттар мен материалдарды алу және өңдеу үшін технологиялық схемаларды, процестер мен жабдықтарды жіктеу;
3.метрология, стандарттау, сертификаттау және еңбек қауіпсіздігі саласындағы нормативтік-құқықтық құжаттаманың құрылымы мен мазмұнын түсінуді көрсету;
4.заттар мен материалдарға әртүрлі әдістермен химиялық талдау жүргізу;
5.сынамаларды дайындау, материалдарды химиялық талдау және байқау үшін заманауи жабдықтарды жұмыста қолдану;
6. қазіргі заманға сәйкес жаңа зертханалық-ақпараттық жүйелерді пайдалана отырып, заттар мен материалдардың құрамы туралы ақпаратты жоспарлауды, өңдеуді және сақтауды жүзеге асыру;
7.бастапқы шикізаттың, аралық технологиялық өнімдердің және дайын өнімнің сапасын химиялық және физикалық әдістермен бақылауды жүзеге асыру
8.нақты мәселелерді шешу үшін талдаудың негізделген тиімді әдісін таңдау;
9.халықаралық стандартталған зертханалық практикалар негізінде өлшеулерді орындау әдістемелерін верификациялау, валидациялау және әзірлеуді жүргізу (ISO 9001, 17025, GLP, GMP);
10.химиялық өнімді аналитикалық бақылау және сертификаттау мақсаттарын іске асыру үшін қажетті нормативтік-құқықтық құжаттаманы жасау;
11.зертханаішілік бақылау, зертханааралық салыстыру сынақтарын жүргізуге, өлшеулерді орындау әдістемелерін аттестаттауға, аналитикалық зертханаларды аккредитациялауға қатысу;
12.қойылған міндеттерді орындау барысында қоғаммен және кәсіби ортамен әрекеттесу.
Бағдарлама паспорты
пәндер
2021-2024 жылдардағы мәліметтер көрсетілген
пәндер
2021-2024 жылдардағы мәліметтер көрсетілген
ТӘЖІРИБЕЛЕР
2021-2024 жылдардағы мәліметтер көрсетілген