- Негізгі бет
- Магистратура
- Білім беру бағдарламалары
- Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі
Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі
БIЛIКТIЛIГІ
- ғылыми - педагогикалық бағыт - ғылым магистрі
ТҮЛЕКТЕР МОДЕЛІ
1. Жаңа және бейтаныс контексте, көп мәдениетті және шет тілдік ортада ғылыми және қолданбалы мәселелерді шешу үшін қонақжайлылық саласындағы заманауи ғылыми идеяларды, тұжырымдамалар мен теорияларды түсіндіреді.
2. «Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі» мамандығы бойынша жоғары білім беру кезінде оқу процесінде ғылыми және кәсіптік білімдерін педагогикалық әдептілікке, педагогикалық этика ережелеріне және жалпы адамзаттық және ұлттық құндылықтарға сәйкес қолданады.
3. Жоғары мектептің, жоғары білімді кадрлардың біліктілігін арттыру және қайта даярлау бейінді мекемелерінің кәсіптік білім беру педагогикасының заманауи талаптары контекстінде оқыту үшін өзекті ғылыми мазмұнның оқу курсының бағдарламасын әзірлейді.
4. Тәуелсіз зерттеу объектісі мен зерттеу пәнін анықтау үшін қонақжайлылық саласындағы заманауи ғылыми тұжырымдамалар мен теорияларды сын тұрғысынан бағалайды, объектінің табиғаты мен ғылыми бағытының әдіснамасына сәйкес тәуелсіз зерттеу әдістері жүйесін дұрыс таңдайды.
5. Сценарий әзірлейді және зерттелетін салаларда күтілетін нәтижеге қол жеткізуге бағытталған тәуелсіз ғылыми және қолданбалы зерттеулер жүргізеді.
6. Көп мәдениетті және шет тілдік ортада тиімді байланыстарды, функционалдық және мүдделі тараптармен өзара әрекеттесуді жүзеге асырады, келіссөздер жүргізеді, жанжалды жағдайларды шешеді.
7. Нарықтың стратегиялық, жағдайлық, жан-жақты экономикалық талдауын жүргізеді, кәсіпорын қызметінің барлық түрлерін қарастырады, бөлімшенің бизнес-жоспарын, экономикалық қызметтің тиімділігін, қызмет көрсету мен сатудың сапасын жақсарту шараларын жасайды.
8. Брондау, автоматтандырылған басқару, жобалау, қонақжайлылық секторында болжау мәселелерін шешуде ақпараттық технологияларды (соның ішінде ГАЖ және GDS) қолданады, қонақжайлылық кәсіпорындарын басқаруда инновациялық технологиялар мен өзгерістер енгізеді.
9. Адам ресурстары, сапа менеджмент жүйесі және бөлімшенің ағымдағы қызметін басқарады, ұйымдық құрылымды және еңбек ресурстарын жоспарлайды, кәсіби және корпоративті мәдениетті қолдайды, қонақжайлылық индустриясын ұйымдастырудағы кәсіпорын мен мекеме міндетті талаптар мен стандарттарға сәйкес келуін қадағалайды.
10. Саланың, оның жекелеген секторларының және нақты кәсіпорындардың қызмет динамикасына болжамды бағалау жүргізеді, ерекше емес жағдайларда толық емес немесе шектеулі ақпарат негізінде шешімдер қабылдайды және тұжырым жасайды.
11. Мейрамхана мен қонақ үй бизнес саласында тәуелсіз ғылыми немесе қолданбалы зерттеулердің нәтижелерін көп мәдениетті және шет тілдер ортасында бизнес-жоспар, оқу материалы, презентация, баяндамалар, мақалалар мен диссертациялар түрінде нәтижелер ұсынады.
12. Өзінің дамуын, өзіндік қызмет етуін басқарады, өзінің оқу дайындығының деңгейін бағалайды және әрі қарай кәсіби дайындықтың жеке траекториясын қалыптастырады.
Бағдарлама паспорты
пәндер
2022-2025 жылдардағы мәліметтер көрсетілген
пәндер
2022-2025 жылдардағы мәліметтер көрсетілген
ТӘЖІРИБЕЛЕР
2022-2025 жылдардағы мәліметтер көрсетілген